Змиріться і готуйтеся: чоловікам все ж таки доведеться добровільно сходити до ТЦК — іншого виходу не залишиться

Змиріться і готуйтеся: чоловікам все ж таки доведеться добровільно сходити до ТЦК — іншого виходу не залишиться

У Раді вигадали, як змусити чоловіків відвідати ТЦК
Поки готується до повторної подачі законопроєкту про внесення змін до мобілізації, з кожним разом з’являються нові факти про те, що чиновники хочуть запровадити. Зокрема голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія поділився, як пропонують змусити чоловіків відвідати ТЦК, пише lb.ua.

Зокрема, пропонується запровадити сертифікат військовозобов’язаного для людей мобілізаційного віку, якими вважаються у воєнний час особи віком від 27 до 60 років.

Арахамія поділився, що спочатку такі сертифікати хотіли запровадити всім людям призовного віку, але потім вирішили зробити їх лише людям мобілізаційного віку.

Зазначається, що нова модель може запрацювати вже за 4 місяці. Це, за словами Арахамії, необхідне розуміння, який у країні мобілізаційний ресурс.

Депутат також поділився, чим важлива у наш час смартмобілізація. На його думку, при мобілізації держава має враховувати навички, освіту, те, чим мобілізовані займалися у цивільному житті.

Також депутат поділився, що Верховна Рада 6 лютого голосуватиме у першому читанні за доопрацьований проєкт закону про мобілізацію. Загалом його прийняти можуть за тиждень після цього — 13 чи 14 лютого.

За його словами, депутати кілька днів вивчали першу версію законопроєкту та поправки до нього. Після цього вони “змусили уряд забрати” законопроєкт та доопрацьовувати.

Також Арахамія заявив, що пропонував президентові України Володимиру Зеленському розкрити дані щодо втрат України на війні. Але глава держави поки що не вирішив остаточно, чи варто це робити.

Депутат пояснив, що це потрібно для того, щоб українці розуміли, що в українській армії втрати набагато менші, ніж багато хто думає.

Читайте також  Мій пес вже старий, 14 рік пішов, вистачить щоб заплатити за газ? Звернення пенсіонерки до Євгeна Бpaгapа підкорuло мережу!

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело