1 серпня зміни в чекають обмежено придатних: що це означає для військовозобов’язаних чоловіків?

Черга дійшла до обмежено придатних: що зміниться для військовозобов’язаних чоловіків уже 1 серпня

Із 24 лютого і донині в Україні триває загальна мобілізація. Відомо, що обмежено придатні чоловіки також мають змогу допомогти країні у важкий час.

Про особливості мобілізації таких осіб у серпні розповів речник ТЦК та СП Полтавщини Роман Істомін в етері “Українського радіо”.

“Якщо вам вручили повістку, то незалежно від того, чи здоровий ви, чи обмежено придатний, ви маєте з’явитися у ТЦК та СП у зазначений час з документами. З собою треба брати особисті та військові документи. Також обов’язково при собі мають бути документи (якщо такі є), які підтверджують: інвалідність; хвороби; підстави для відстрочки”, – зазначив Роман Істомін.

Черга дійшла до обмежено придатних: що зміниться для військовозобов’язаних чоловіків уже 1 серпня, фото-1
“Якщо громадянин не має права на відстрочку, його направляють для проходження військово-лікарської комісії, щоб визначити його ступінь придатності. По завершенню комісії він визнається придатним або непридатним”,

За словами Істоміна, обмежено придатний у воєнний час може бути мобілізований до лав ЗСУ. Проте є важливий нюанс, який слід пам’ятати — такі особи не можуть проходити службу в певних військових частинах, до прикладу, у ССО та десантно-штурмових військах. А також плавскладах, морській піхоті, спецспорудах.

Зазначають, що наразі у ТЦК комплектують не тільки підрозділи, які перебувають на фронті, тому за необхідності мобілізують обмежено придатних.

Читайте також  Зниження призовного віку все ж таки буде? Кабмін вніс законопроєкт про мобілізацію до Верховної Ради

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело