І не лише Різдво: Зеленський підписав указ про перенесення дат важливих свят

І не лише Різдво: Зеленський підписав указ про перенесення дат важливих свят

В Україні офіційно змінили дату Різдва та ще кількох свят. Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон.

Днями Православна Церква України ухвалила рішення з 1 вересня 2023 року перейти на новий юліанський календар. Реакції на таке рішення офіційної влади довго не довелося.

Так стало відомо, що Президент України Володимир Зеленський схвалив перенесення Різдва. Відповідний закон підписав президент, повідомляється на сайті глави держави та у картці закону №9431

 у п’ятницю, 28 липня.

Наразі в Україні офіційно змінили дату святкування Різдва. Замість 7 січня його перенесли на 25 грудня, адже раніше в Кодексі було зазначено, що Різдво в Україні відзначається 25 грудня та 7 січня.

Цей же закон передбачає, що 15 липня в країні святкуватимуть День української державності (замість 28 липня), коли вшановують пам’ять князя Володимира Великого, а 1 жовтня відзначатимуть День захисників та захисниць України (замість 14 жовтня, пов’язане з українськими військовими традиціями вшанування). Покрови Пресвятої Богородиці).

Крім того, указом президента України №455/2023 перенесено ще кілька свят.

Так, День української писемності та мови замість 9 листопада відзначатиметься 27 жовтня, а День усиновлення замість 30 вересня – 17 вересня.

День сім’ї в Україні відзначатиметься 15 травня, у Міжнародний день сім’ї. Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначатиметься щорічно 9 листопада.

В указі також сказано, що День хрещення Київської Русі-України та День української державності замість 28 липня святкуватимуть 15 липня.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський встановив на 9 травня нове свято – День Європи, а 8 травня відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Читайте також  Кінець війни в квітні-травні 2022. Прогнози астролога й екстрасенса (Відео)

Водночас, деякі свята з плаваючими датами, такі як Великдень та Трійця, в Україні відзначатимуть за старим календарем. Такий перехід зі старого юліанського календаря на новий без урахування Великодня називають “новою ліанським календарем”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело