Загроза підриву ЗАЕС: у ДСНС показали інтерактивну карту радіаційного забруднення по всій Україні

Загроза підриву ЗАЕС: у ДСНС показали інтерактивну карту радіаційного забруднення по всій Україні

Яка радіаційна ситуація відзначається на сьогодні, 5 липня
За інформацією, станом на 5 липня 2023 року 

радіаційна ситуація в Україні перебуває у своїх звичних рамках. Ця інформація була розміщена на сторінці Укргідрометцентру у соціальній мережі facebook.

У повідомленні сказано, що на пунктах спостереження радіометричної мережі НДМСУ та АСУРС у 30 км зоні РАЕС, ХАЕС, ЗАЕС та ПУАЕС та на територіях, подразнених внаслідок Чорнобильської катастрофи, крім зони відчуження ЧАЕС, зареєстровані величини потужності експозиційної дози, які перебувають у межах своїх середньомісячних величин.

Це свідчить про те, що не тільки відсутні нові аварійні ситуації на ядерно небезпечних об’єктах України, а й відсутність транскордонного перенесення через територію України радіоактивно забруднених повітряних мас, здатних змінити природне радіаційне тло.

Вплив на навколишнє природне середовище викидів від діяльності АЕС України був зникаюче малим.

Найбільша величина ПЕД на радіометричній мережі НДМСУ була зафіксована на метеостанції Чорнобиль і досягала 175 нЗв/год, що нижче за контрольний рівень.

Додаткове опромінення населення України внаслідок роботи АЕС було значно нижчим від допустимих рівнів, визначених санітарно-гігієнічними регламентами відповідно до чинних нормативно-правових актів з радіаційної безпеки.

Читайте також  Накриє всю Україну, білорусь,росію, Молдову, Румунію, Туреччину: що буде у разі підриву ЗАЕС

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело