Насувається небезпечне метеоявлення – оголошено третій рівень: синоптики б’ють на сполох

Насувається небезпечне метеоявлення – оголошено третій рівень: синоптики б’ють на сполох

До чого готуватись?

Синоптики попередили про дуже небезпечну погоду протягом дня
Березень приголомшив усіх українців непередбачуваною погодою, але перший день квітня також принесе неприємні “сюрпризи” у деяких областях. Про те, до чого готуватись сьогодні, розповідає Укргідрометцентр.

Повідомляється, що значна сніголавинна небезпека (3 рівень) очікується у період з 1 по 2 квітня на високогір’ї Івано-Франківської області. Помірна сніголавинна небезпека (2 рівень) у цей же період утримується на високогір’ї Закарпатської області. Можливе сходження лавин при низьких додаткових навантаженнях, окремих природних середніх та великих лавин.

1-2 квітня, у зв’язку з очікуваними опадами, на річках басейнів Дністра у Львівській та Івано-Франківській обл., Пруті та Сиреті спостерігатимуться підвищення рівнів води на 0,2 – 1,0 м без негативних наслідків. З 1 по 3 квітня на річках басейну Прип’яті триватимуть підвищення рівнів води на 0,1-0,5 м.

Місцями можливе затоплення с/г угідь та господарських споруд у прирічних населених пунктах Ковельського та Камінь-Каширського районів Волинської області (I рівень небезпеки).

Щодо погоди, то у більшості областей очікується невеликий дощ. Дутиме південно-західний із переходом на південно-східний вітер, зі швидкістю 7-12 м/с. Упродовж дня повітря прогріється до +9… +14 градусів, у східних областях термометри покажуть від +3 до +8 град.

На мешканців та гостей столиці у суботу, 1 квітня очікується невеликий дощ. На Київщині температура повітря за вікном коливатиметься в діапазоні від +9 до +14 градусів, у Києві буде від +12 до +14 град.

Читайте також  В Україну сунуть заморозки до -3 градусів: де і коли буде дуже холодно

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело