Це увійде до історії: Росію вже хочуть перейменувати офіційно. Нинішня назва вкрадена

Це увійде до історії: Росію вже хочуть перейменувати офіційно. Нинішня назва вкрадена

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця запропонував повернути Росії історичну назву. Виявляється, Петро І і Катерина II переписали свого часу історію на власний розсуд.

Іван Драч має такий вислів: “Назва Русь вирвана з серця Києва залізною рукою Петра”. І справді, саме Петро проголосив Московське царство ” Російською імперією “, а москвинів – ” росіянами “, і потім імператриця Катерина II кинула всі сили створення своєї версії російської історії, яка насправді не що інше, як брехня. Схоже, настав час відновити історичну справедливість.

Посол України в ООН Сергій Кислиця заявив, що Україна може офіційно перейменувати Росію в Московію на законодавчому рівні в Україні, посилаючись на досвід імен інших держав.

“Візьмемо Magyarország Угорщина (Укр); Hungary (Eng); Ungarn (Ger); Węgry (PL); Österreich – Austria (Eng); Rakouskо (Slovak) одним словом, хто як хоче, так і називає., Верховній Раді – заважає повернути Московії її історичну назву. Нинішнє все одно вкрадено”, – написав Кислиця у Twitter.

Дипломат також зробив голосування, щоб дізнатися про думку людей за цією пропозицією.

Історична довідка: З XVI століття картами згадують Московію – історичну назву РФ. В Україні Московію називали Московщиною. Росія (грец. Ρωσία) – греко-візантійська назва Русі, що стала запозиченою назвою Московії. Лише 22 жовтня 1721 року цар Петро проголосив Московське царство “Російською імперією”, а москвинів – “російськими”.

Доктор історії Ярослав Дашкевич свого часу коментував заміну назви Московія на Росію так: “У 1721 році Московщина по суті захопила назву Русь, яка своїм питомим змістом – етнічним, географічним, стройовим – цілком відповідає сучасному терміну Україна… Це дало Московії, хоч і підроблений, але все ж таки блиск культурної, цивілізованої держави з давньою історичною традицією, з візантійсько-київською церковною метрикою».

Читайте також  "Це вб'є Росію раніше, ніж війна": політолог розповів, за яких умов у РФ спалахнуть бунти

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело