Володимир Зеленський розповів про плани путіна взяти Київ і вперше назвав число загиблих українських військових: “Вони не повірять”

Володимир Зеленський розповів про плани путіна взяти Київ і вперше назвав число загиблих українських військових: “Вони не повірять”

Володимир Зеленський вважає, що росіяни можуть застосувати хімічну зброю на території України.

Президент України Володимир Зеленський 12 березня 2022 року поспілкувався з журналістами. В ході розмови він вперше озвучив військові втрати України у війні з рф, а також розповів, чому путін ніколи не захопить нашу землю.

Зеленський про плани Путіна взяти Київ: “Якщо будуть десятки тисяч військових, яких зараз мобілізує росія, і вони прийдуть з сотнями або тисячами танків, вони зайдуть до Києва. Ми це розуміємо. Якщо вони будуть виробляти килимове бомбардування і просто вирішать стерти історичну пам’ять всього цього регіону, вони зайдуть до Києва. Якщо вони знищать всіх нас, вони зайдуть до Києва. Якщо в цьому мета, то нехай заходять. Але їм доведеться жити на цій землі самим. Точно без нас. Друзів серед нас вони тут не знайдуть”.

“Те, що вони роблять (обстріл дитячої лікарні в Маріуполі, прим.ред.) – це теракт. І є дуже страшні сигнали від росії, коли вони кажуть, що у нас знаходять якусь хімічну зброю. Ти вже думаєш:”значить, вони можуть застосувати хімічну зброю”. Всі їхні сигнали – це не просто так: вони лякають людей, але з 100 меседжів 10 можуть відбутися”, – Зеленський про методи рф.

Зеленський – про сприйняття нападу рф на Україну на Заході:

“Вони будуть сидіти в кафе. І поки бомба не прилетить саме в це кафе – вони не повірять, що це відбувається саме з ними. Ми не хочемо, щоб Європа і світ відчули, як нам боляче. Але політики повинні розуміти, що відбувається, до того, як це сталося – закрити небо можна і альтернативою, поставивши Україні системи ПРО”Президент Володимир Зеленський вперше озвучив військові втрати України з початку повномасштабного вторгнення росії.

Читайте також  Команда Зеленського висунула дев'ять вимог до Порошенка

“У нас загинули близько 1300 військових”, – сказав Зеленський.

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело