Помер відомий тернопільський лікар Василь Пришляк

Вранці, 4 січня, нестало Заслуженого лікаря України, лауреата першої в історії нашої держави Національної медичної премії, кандидата медичних наук, доцента Василя Дмитровича Пришляка.

«Пам’ятаємо і любимо його за уважне ставлення до колег, студентів, за щире бажання почути і допомогти кожному, хто цього потребував, – написала у соцмережі “Фейсбук” Світлана Сміян.

– У нашій пам’яті Василь Дмитрович Пришляк назавжди залишиться добрим другом, доброзичливим колегою, надійним вчителем, порадником, професіоналом своєї справи, справжнім патріотом України, чудовим батьком і дідусем».

Десять днів не дожив до 90 років Василь Пришляк…

Довідка:

Васи́ль Дми́трович Пришля́к (нар. 14 січня 1929, смт Козлів, Тернопільської області) — український клініцист-кардіолог, науковець, педагог, заслужений лікар України, доцент.

Василь Пришляк народився в бідній сім’ї селян. Навчався в Бережанському педучилищі, служив в армії, закінчив Омське військово-медичне училище, також працював у військовому шпиталі.

У 1963 закінчив Тернопільський медичний інститут. Після закінчення клінічної ординатури працював на кафедрі факультетської, пропедевтичної та шпитальної терапії.

Впродовж двадцяти років проводив практичні заняття з кардіології для студентів та курував кардіологічну службу Тернополя.

Протягом 1980–1984 викладав новий на той час предмет — «Курс клінічної фармакології».

Упродовж 1997–2003 був доцентом кафедри шпитальної терапії № 2. Від вересня 2003 працює кардіологом-консультантом консультативно-лікувального центру Тернопільського медичного університету.

Автор та співавтор понад 110 наукових праць, методичних вказівок і посібників для студентів і лікарів.

Читайте також  У Харкові на очах рідних загинула сліпа жінка

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -