Як військовозобов’язаним українцям отримати дозвіл на перетин кордону: детальна інструкція

Як військовозобов’язаним українцям отримати дозвіл на перетин кордону: детальна інструкція

Через віроломний напад Росії на Україну чоловіки віком від 18 до 60 років втратили можливість виїхати за межі країни, але є винятки.

Як військовозобов’язаним чоловікам отримати дозвіл на перетин кордону для перевезення гуманітарної допомоги, розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Є два способи швидко та законно отримати дозвіл на перетин кордону з метою доставки “гуманітарки” з-за кордону.

У першому випадку можна зареєструватися в системі “Шлях”, ввівши до неї дані водія та транспортного засобу. Протягом чотирьох хвилин інформацію про водія отримають на кожному пункті пропуску, де можна перевозити гуманітарну допомогу.

Другий варіант передбачає звернення за дозволом до начальника Державної прикордонної служби. Для цього потрібно надіслати листа за підписом голови обласної військової адміністрації на електронну пошту керівника Держприкордонслужби: [email protected]. Відповідь дають упродовж доби.

Раніше Державна прикордонна служба України опублікувала категорії чоловіків, які мають право виїхати за кордон відповідно до ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. До них відносяться володарі посвідчень про відстрочку від призову, висновків військово-лікарської комісії про непридатність та ще кілька груп громадян.

Читайте також  Перетин кордону на авто: які зміни відбулися в серпні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело