Прощавайте, пакети для пакетів: Україна відмовилася від пластикових кульочків – озвучено розміри штрафів

Прощавайте, пакети для пакетів: Україна відмовилася від пластикових кульочків – озвучено розміри штрафів

Тепер пакети з цього списку не можна буде ні придбати, Ні взяти безкоштовно в установах роздрібної торгівлі, громадського харчування та інших послуг.

Для всіх українців, які ще ніколи не чули про таку річ як “шопер”, з’явилися дуже цікаві новини. Український парламент заборонить поширення пластикових пакетів, рішення набуде чинності з початку 2022 року.

Наші читачі можуть дізнатися, що це означає і які загрожують штрафи.

Під заборону потрапили:

• надтонкі пластикові пакети (товщина до 15 мікрометрів);

• тонкі пластикові пакети (товщина від 15 до 50 мікрометрів);

• оксоразлагаемые (оксобиоразлагаемые) пластикові пакети.

Тепер пакети з цього списку не можна буде ні придбати, Ні взяти безкоштовно в установах роздрібної торгівлі, громадського харчування та інших послуг. Винятком є біорозкладані і надтонкі пакети, які використовуються як первинна упаковка товарів.

Переводячи на обивательську мову-морозиво в упаковці можна буде купити, а ось покласти “пакетик в пакетик”, щоб не потекло, вже не можна.

Якщо ви злякалися, що тепер нема в чому носити запорошену картоплю з супермаркету додому – поспішаємо знизити градус обурення: можна буде використовувати біорозкладані пластикові пакети.

Сенс в тому, що такі пакети за участю мікроорганізмів розкладаються на елементи природного походження, що не шкодить природі. Такі пакети матимуть своє спеціальне маркування.

Штраф:

• за використання надтонких пластикових пакетів, тонких пластикових пакетів і оксоразлагаемих пластикових пакетів передбачається штраф у розмірі від 1000 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

• за безкоштовне розповсюдження пластикових пакетів – у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

• за повторне протягом трьох років вчинення такого ж порушення – у розмірі від 200 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також  Група молодиків влаштувала масову бійку зі стріляниною в Миколаєві (Відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело