“Готуються до довгої війни”: міністр оборони Резніков озвучив плани Путіна

“Готуються до довгої війни”: міністр оборони Резніков озвучив плани Путіна

По всій видимості, Путін досі не може змиритися з історичною поразкою своїх військ в Україні і готовий робити останні ставки.

За словами глави українського Міністерства оборони Олексія Рєзнікова, російські окупаційні війська готуються до тривалої війни на території України.

Як повідомляє УП, про це Резніков заявив під час виступу в Раді закордонних справ ЄС на рівні міністрів оборони за участю генсека НАТО Йенса Столтенберга.

“За багатьма ознаками Росія здійснює підготовку до ведення довготривалої військової операції. Війна переходить в затяжну фазу. Ми бачимо, як в Херсонській, в Запорізькій області російські кафіри активно здійснюють інженерні та фортифікаційні роботи, щоб при необхідності перейти до оборони”, – заявив міністр оборони України.

Резніков також закликав зарубіжних партнерів і надалі надавати необхідну допомогу, яка дозволить українським захисникам перемогти путінських окупантів.

“Війна руйнує українську економіку. З кожним днем збільшується потреба в ресурсах для відновлення. Затягування війни тягне за собою ризик глобальної продовольчої кризи, а також чергової міграційної кризи. З огляду на це, ми хочемо перемогти ворога і звільнити наші території в найкоротші терміни. Не дати Росії затягнути конфлікт.

Тому ми дуже зацікавлені в отриманні міжнародної допомоги, купувати зброю максимально швидко і в потрібних кількостях. Нам потрібні танки, бронемашини, засоби ураження на довгих дистанціях (реактивні системи залпового вогню, важка артилерія, Авіація, ракети). Ми прагнемо зберегти життя наших людей”, – резюмував глава українського оборонного відомства.

Читайте також  Плани Росії до 24 лютого: екскомандир Айдару назвав місто, яке "хочуть" взяти окупанти

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело