Дистанційки не буде. Школи, де менше 80% вакцинованих працівників, закриють на карантин, – голова ІФ ОДА

Дистанційки не буде. Школи, де менше 80% вакцинованих працівників, закриють на карантин, – голова ІФ ОДА

Голова Івано-Франківської ОДА Світлана Онищук повідомила, що з введенням жовтої карантинної зони на Прикарпатті освітні заклади, де вакциновано менше як 80% працівників, будуть закриті на карантин.

«Через загострення ситуації Урядом запроваджуються жорсткіші карантинні заходи. Передусім вони стосуються роботи навчальних закладів. Із запровадженням жовтої зони на території області дистанційного навчання у школах не буде. Усі освітні заклади, де вакциновано менше як 80% працівників, закриваються на карантин», – сказала вчора у зверненні до прикарпатців голова ОДА.

Сьогодні на нараді з головами РДА та ОТГ Світлана Онищук ще раз наголосила, що дистанційного навчання у школах, де вакциновано менше як 80% працівників, не буде. Школи просто закриють на карантин.

Вона закликала педагогів протягом цього тижня вакцинуватися від COVID-19. На сьогодні в області доступні вакцини Коронавак, Пфайзер, Астразенека.

Директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко поінформував, що цього тижня організовано виїзні бригади медиків, які їздять по навчальних закладах області та вакцинують вчителів.

Заступниця міського голови Івано-Франківська Вікторія Дротянко сьогодні вранці повідомила, що у місті 14 шкіл перетнули показник у понад 80% вакцинованих працівників. Це ліцей ім. Івана Пулюя, ліцей №3, ліцей №5, ліцей №11, ліцей №16, Угорницький ліцей, Хриплинська гімназія, Братковецький ліцей, Підпечерівський ліцей, Радчанський ліцей, Драгомирчанська гімназія, Узинська гімназія, Католицька початкова школа та приватна школа-садок “Перша ластівка”.

Також поріг 80% подолали вже 5 дитсадків: №9 «Дзвіночок», №25 «Янголятко», №30 «Ластівка», «Колосок» с. Підпечери та «Червона Шапочка» с. Радча.

Читайте також  В Україні приготували послаблення карантину: на старті кафе і салони краси

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело