“Відсутність у них…”: кому з українців заборонять виїжджати з країни

Платники аліментів повинні подавати щоквартальні звіти про відсутність у них заборгованості.

Таку заяву зробив директор департаменту виконавчої служби Міністерства юстиції Олексій Воробйов.

При цьому Воробйов зазначає, що його відомству неважливо, як саме буде здійснюватися платіж: “Нам не важливо, яким чином він буде платити готівкою або банківським переказом. Він повинен надати звіт про те, що він не має заборгованості”.

Однак слід враховувати, що платник аліментів повинен надати розписку, якщо оплата відбувається за готівковий розрахунок.

Перевіряти наявність або відсутність заборгованості по сплаті аліментів міністерство юстиції буде раз в три місяці. У тому випадку, якщо після квартальної перевірки у платника аліментів буде заборгованість, його внесуть до державного реєстру боржників.

Як покарання злісним неплатникам заборонять подорожі за кордон. Щоб виїхати за межі України платник аліментів повинен буде погасити борги і надати відповідний звіт про оплату, тільки в цьому випадку він зможе виїхати.

Як повідомляли раніше, Валентин Крушинський заявляв, що не дивлячись на ухвалений Верховною Радою закон про аліменти, як він буде працювати на практиці, поки невідомо. Найбільш ефективним нормами він вважав заборону на управління транспортним засобом і його скасування на вивезення дитини за кордон.

Тим часом в Україні вже почали діяти мобільні групи по ліквідації заборгованості по оплаті аліментів. Перші групи з’явилися в Київській та Запорізькій областях.

Читайте також  Унікальні села України, які обов’язково треба відвідати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -