Багато хто здивується: експерти розповіли, яким може бути курс долара до кінця року

Багато хто здивується: експерти розповіли, яким може бути курс долара до кінця року

Українцям розповіли, як може скластися доля долара

Прогнози аналітиків Horizon Capital свідчать про можливе подорожчання долара в Україні до кінця 2023 року. Проте вони не віщують стрімкого та сильного падіння гривні. Очікується, що курс долара може досягти позначки 39 гривень порівняно з поточним рівнем 37-38 гривень, а 2024 року – до 42 гривень.

Дану інформацію розмістили на порталі «obozrevatel»

Старший партнер Horizon Capital, Василь Тофан, наголосив, що курс гривні в Україні є стабільним. Він зазначив, що очікування полягають у тому, що комерційний курс долара до кінця року не перевищить 39 гривень за долар. Наступного року аналітики прогнозують курс у районі 42 гривні за долар.

За останніми даними, роздрібний курс долара на кінець червня 2023 становив 37,3 гривні, а середній курс євро був на рівні 41 гривні. Тофан також зазначив, що золотовалютні резерви Національного банку України вже перевищують рівень повномасштабного вторгнення. До кінця травня 2023 року вони становили 37,3 мільярда доларів, тоді як до кінця лютого 2022 року вони становили 27,6 мільярда доларів.

Раніше аналітики Dragon Capital також прогнозували курс долара в Україні на рівні до 39 гривень до кінця 2023 року. При цьому, вихідний прогноз передбачав досягнення курсом позначки 43 гривні за долар, тому поточні очікування на 4 гривні кращі за попередній прогноз.

Таким чином, попри можливе подорожчання долара в Україні, аналітики виявляють оптимістичну ноту та відзначають стійкість гривні та зміцнення золотовалютних резервів, що сприяє збереженню стабільності в економіці країни.

Читайте також  Запровадження продуктових карток. Автор ідеї пояснив, що готує уряд

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело