В Україні підвищаться податки за квартири: скільки заплатять власники житла за кожен квадратний метр

Податки на квартири в наступному році для українців підвищаться на 21%. Якщо в 2021 році за квартиру площею 100 квадратів доводиться віддати 2 832 грн, то в наступному році власники нерухомості заплатять за цю ж площу вже 3600 грн.

Розмір податку на нерухомість розраховується виходячи з розміру мінімалки за той рік, за який сплачується податок. За кожен зайвий квадратний метр потрібно платити податок 1,5% від мінімалки. У 2021 році ця сума становить 70,8 грн (мінімальна зарплата на сьогоднішній день – 6000 грн), а у 2022-му вона підвищиться вже до 90 грн, так як мінімалка зросте до 6900 грн.

Нагадаємо, що податок на нерухомість українці повинні платити за кожен квадрат квартири вище 60 метрів, і за будинок – площа якого понад 120 квадратів.

Квитанції на оплату податку на квартиру приходять українцям у поштову скриньку. Але якщо квитанція не прийшла, а площа квартири або будинку перевищує норми, то потрібно самостійно звернутися до податкової за місцем реєстрації і уточнити про необхідність сплати податку, та дізнатися суму.

Податок сплачується в поточному році за попередній. Тим громадянам, які в 2021 році придбали нерухомість, квитанція про сплату податку прийде вже в 2022 році.

Власники великих квартир і будинків повинні були сплатити податки на “зайві” квадратні метри протягом 60 днів після отримання податкового повідомлення. У поточному році їх розіслали до 1 липня.

Читайте також  В Україні зросли виплати декретних

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело