Українцям виплатять по 2000 гривень на підготовку дітей до школи: хто отримає одноразову допомогу

Навчальний рік для українських школярів почнеться в середу, 1 вересня. Перший дзвінок пройде в звичайному режимі і діти сядуть за парти в класах, як до карантину. З 2021 року діти з малозабезпечених багатодітних сімей отримають напередодні нового навчального року матеріальну допомогу від держави в розмірі 2000 гривень на одного школяра.

Йдеться про дітей віком від 6 до 18 років. Для отримання одноразової грошової допомоги багатодітна сім’я повинна бути одержувачем державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям станом на 1 серпня 2021 року. Гроші на дітей перерахують багатодітним дітям автоматично на карту, куди приходять й інші соціальні виплати.

За попередніми підрахунками, одноразову допомогу в розмірі 2000 гривень зможуть отримати 144 717 дітей з багатодітних малозабезпечених дітей. З держбюджету для цих цілей виділили 290 млн грн за бюджетною програмою “Виплата деяких видів допомог, компенсацій, грошового забезпечення та оплата послуг окремим категоріям населення”.

До 1 вересня в Україні планується вакцинувати максимальну кількість вчителів. Те саме стосується і викладачів у ВНЗ. У вищих навчальних закладах навчання також починається з 1 вересня. Можливість дистанційного навчання буде розглядатися тільки в разі погіршення епідеміологічної ситуації в країні.

Читайте також  Зеленський зустрівся з рідними воїнів, які загинули на Донбасі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело