Українських заробітчан масово переманюють до Німеччини: яку роботу і зарплати пропонують

Українських заробітчан з відкритими обіймами чекають не лише в Польщі, але й в Німеччині, де одні з найвищих зарплат серед країн ЄС. Там медсестрам з України готові платити до 180 тис. грн на місяць, а зварювальникам – до 140 тис. грн.

Саме українські медики і робочі цінуються в Європі на високому рівні. Так, медсестра (медбрат) може розраховувати на зарплату в розмірі 97-180 тис. грн на місяць. Для цього потрібно мати кваліфікацію медсестри (або медбрата), середню медичну освіту; досвід роботи від двох років; знання німецької мови на рівні В1. Графік роботи – 35 годин на тиждень.

З 1 травня медсестрам в Німеччині підняли мінімальну зарплату до 12,55 євро на годину, а з 1 липня медсестри з трирічним навчанням за професією зможуть отримувати від 15 євро на годину по всій країні.

Електромонтажники в Німеччині можуть заробляти 110-115 тис. грн. Роботу можуть отримати як власники біометричних паспортів, так і громадяни з дозволом на проживання. Потрібно мати досвід роботи від 5 років і сертифікат підтвердження кваліфікації.

Зварювальник в Німеччині може заробляти 70-140 тис. грн на місяць. Знання німецької мови може бути мінімальне, досвід роботи не менше 2 років.

У 2021 році мінімальна зарплата українців в Польщі зросла до 13,78 злотих за годину. Так, на виробництві та складах українці заробляють від 2,5 до 4 тис. злотих на місяць (18,5-30 тис. грн) залежно від зміни. Зварювальники та електрики отримують більше – 3,5-4,5 тис. злотих на місяць (26-33 тис. грн). Масово на роботу в Польщі наймають барменів, офіціантів, кухарів, барист і покоївок з України, яким платять більше, ніж в Україні.

Читайте також  "В Україні відключатимуть електроенергію конкретно цим громадянам": хто перебуває у зоні ризику і як уникнути найважчого

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело