Китай завдає потужного удару по Путіну: у Кремлі такого кроку не очікували

Китай завдає потужного удару по Путіну: у Кремлі такого кроку не очікували

Китай відмовляється від російського вугілля та повертається до імпорту австралійського.

У липні 2022 року експортні обсяги російського вугілля з європейських країн, що випадають через санкції ЄС, були направлені до Китаю та Індії. Ось тільки Китаю проблеми через Росію, схоже, не потрібні, тому в Пекіні ухвалили рішення, яке дуже засмутило Володимира Путіна.

Так стало відомо, що Китай вирішив відмовитися від російського вугілля і повертається до імпорту австралійського.

Як повідомляє Reuters, зростаюча потреба в забезпеченні енергопостачання після ослаблення обмежень, пов’язаних з COVID-19, підштовхнула Китай до поступового відновлення імпорту австралійського вугілля.

Це рішення було ухвалено після того, як китайські та австралійські лідери вперше за шість років зустрілися на саміті G-20 у листопаді 2022 року. У грудні міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг здійснила візит до Пекіна для перших за чотири роки переговорів зі своїм китайським колегою.

За даними агентства, влада КНР дозволила трьом підтримуваним центральним урядом комунальним підприємствам і великому виробнику відновити імпорт вугілля з Австралії. Учасники ринку очікують, що найближчими місяцями ще більше компаній отримають дозвіл на купівлю австралійського вугілля.

До припинення імпорту Китай закуповував понад 30 млн. тонн коксівного вугілля і майже 50 млн. тонн енергетичного вугілля в Австралії.

Без австралійських поставок китайські покупці звернулися до Індонезії за поставкою енергетичного вугілля, а до Монголії та Росії за коксівним вугіллям, але всі запропоновані марки за якістю значно поступалися австралійським.

Тепер Австралія зможе відновити частку ринку, яку зайняли ці країни.

Читайте також  Ми давно молили про це Бога: Володимир Гришко у 58-річному віці знову став татом (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело