“Залишилися лічені тижні, у цих українців пенсія зросте на 900 гривень”: радикальні зміни чекають на громадян

“Залишилися лічені тижні, у цих українців пенсія зросте на 900 гривень”: радикальні зміни чекають на громадян

У березні в Україні очікується масштабна індексація пенсій. Стало відомо, чиї виплати піднімуть на 900 грн уже за лічені тижні.

Як інформує “Today.ua”, підвищення пенсій заплановано у традиційний період – у перший місяць весни. Незважаючи на війну та економічну кризу, уряд пообіцяв виконання всіх соціальних зобов’язань. Названо попередній розмір збільшення пенсійних виплат українців – це 13%. Точніший показник пообіцяли оголосити в лютому, коли стануть відомими всі статистичні дані.

Пенсії українців, які зараз одержують 6923 грн, зростуть на 900 грн.

Однак у кожного пенсіонера буде своє збільшення, тому що воно залежить від розрахункового розміру виплати. Йдеться про суму, яку визначають за формулою – без будь-яких надбавок.

Більшість українських пенсіонерів щомісяця одержують від держави до 4000 грн, при тому що середній розмір виплати становить 5385 грн. Максимальні пенсії у киян – це зумовлено найвищими заробітними платами у столиці.

Мінімальні виплати нараховують жителям Тернопільської області, у середньому це 4070 грн.

Українці ризикують втратити пенсії

Деяким громадянам з 1 квітня перестануть виплачувати пенсії. Щоб зберегти свої виплати, їм до 31 березня потрібно пройти ідентифікацію. Йдеться про пенсіонерів, які стали переселенцями до початку повномасштабної війни.

Ідентифікацію також передбачено для осіб, які з тих чи інших причин втратили пенсії. Підтвердити особу можна як у Пенсійному фонді, Ощадбанку чи зарубіжній дипломатичній установі, так і за допомогою відеозв’язку.

Читайте також  "Пенсія радикально збільшиться, якщо потурбуватися про цей документ": пенсіонерам в Україні надали цінну пораду

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело