Google відключить безкоштовне хмарне сховище фото та відео. І ось, які у вас є варіанти тепер

Google відключить безкоштовне хмарне сховище фото та відео. І ось, які у вас є варіанти тепер

З 1 червня Google Фото обмежить доступне безкоштовне сховище для всіх користувачів — якщо раніше воно було нескінченним, то тепер буде обмежено 15 ГБ.

Google Фото з’явився в 2015 році, і відтоді користувачі могли зберігати необмежену кількість фотографій у хмарі, економлячи таким чином місце на телефоні. Знімки перекодовувалися таким чином, щоб їх якість сильно не псувалася, але при цьому значно знижувався розмір. Сервіс вміє знаходити і видаляти дублікати, розмиті і невдалі фотографії, а також робити різні колажі, гіфки та навіть простенькі відео.

Сервісом користуються більше мільярда осіб, які завантажили на сервери Google більше чотирьох трильйонів знімків. Щотижня вони додають по 28 млрд знімків і відео, розповідають у компанії.

«Ми раді, що багато хто з вас розраховує на Google Photos для зберігання своїх спогадів, тому нам важливо, щоб сервіс був не тільки якісним продуктом, але й продовжував відповідати вашим потребам і очікуванням у довгостроковій перспективі. Щоб у майбутньому ви змогли зберегти ще більше спогадів у Google Photos, ми змінюємо умови зберігання фотографій у „високій“ якості», — пише Google у своєму блозі.

Вже через кілька днів набудуть чинності нові правила зберігання файлів: одному користувачеві буде доступно 15 ГБ хмари для зберігання фото та відео у високій якості. За збільшення обсягу сховища доведеться доплачувати, оформивши передплату Google One. Додатково можна купити 100 ГБ, 200 ГБ і 2 ТБ, а зберігати зображення можна буде в оригінальній якості, без стиснення.

У зв’язку з переходом на нову політику користування сервісом, Google випустив кілька роз’яснень і рекомендацій, щоб допомогти нам розібратися, як продовжити використовувати Google Фото безкоштовно для тих, хто не хоче купувати передплату. Вже через кілька днів набудуть чинності нові правила зберігання файлів: одному користувачеві буде доступно 15 ГБ хмари для зберігання фото та відео у високій якості. За збільшення обсягу сховища доведеться доплачувати, оформивши підписку Google One. Додатково є можливість купити 100 ГБ, 200 ГБ і 2 ТБ, а зберігати зображення можна буде в оригінальній якості, без стиснення.

Читайте також  Погода вдарить на всіх фронтах, сніг і мороз розірвуть Україну

Сховище буде перейменовано на Storage saver. Ви зможете самі вибирати, як краще зберігати свої файли в хмарі — в оригінальній якості або за допомогою стиснення, щоб збільшити потенційну кількість завантажених фото та відео.

Зміна не торкнеться вже завантажених файлів: «Будь-які фотографії та відеозаписи, завантажені у високій якості до 1 червня 2021, не займатимуть місце в сховище вашого профілю Google. Ці фотографії та відео залишаться безкоштовними і звільняються від обмежень сховища», — підкреслюють у компанії. Тому зараз саме час перевірити і оновити свій архів і довантажити туди все, що хочеться.

Також Google надасть персоналізовану оцінку того, наскільки вам вистачить наданих 15 ГБ. За підрахунками компанії, такого обсягу сховища вистачить 80% користувачів на три роки. А, коли воно буде близьке до заповнення, ви отримаєте повідомлення про це в застосунку і по електронній пошті.

Оцінка приблизного терміну служби вашого безкоштовного сховища може бути недоступна, в декількох випадках:

протягом останніх декількох місяців ви не додавали в нього нові файли;
ліміт сховища практично вичерпаний або воно заповнене повністю;
доступ до аккаунту ви отримали на роботі, навчанні, через сімейну або іншу групу.
Щоб використовувати безкоштовне сховище максимально ефективно, Google додав безкоштовний інструмент, який буде рекомендувати файли для видалення — наприклад, розмиті фотографії, занадто великі відео або застарілі скріншоти.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело