В Україні легалізували деякі препарати на основі канабісу

В Україні легалізували деякі препарати на основі канабісу

Кабінет міністрів України розширив перелік дозволених препаратів. Деякі препарати на основі канабісу тепер не входять до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Відповідна постанова від 7 квітня оприлюднена на урядовому порталі.

У документі щодо змін до постанови Кабміну від 6 травня 2000 р. № 770 повідомляється, що до речовини ізольованового канабідіолу (ізоляту канабідіолу) цією постановою заходи державного контролю не встановлюються.

“Обіг психотропних речовин Дронабінол, Набілон (синтетичний канабіноїд, імітуючий дію ТГК) та Набіксімолс (стандартизований екстракт канабісу з однаковим вмістом ТГК та канабідіолу) допускається лише у формі лікарських засобів або у формі субстанцій, призначених для виробництва, виготовлення таких лікарських засобів”, – зазначено в постанові.

Нагадаємо, на початку 2021 року в Міністерстві внутрішніх справ повідомляли РБК-Україна, що відомство не має наміру перешкоджати легалізації медканабісу в країні. Джерело видання у відомстві зазначило, що МВС не вважає себе тим суб’єктом, який повинен розв’язувати це питання.

У свою чергу міністр охорони здоров’я Максим Степанов позитивно ставиться до легалізації марихуани для цілей медицини.

“Так, підтримую, але при певних умовах. Я хочу бути впевнений, що він (канабіс, – ред.) легалізований, що він контролюється саме за медичними показаннями і у нас є дієвий механізм контролю за його продажем”, – сказав він.

У Верховній раді вважають, що легалізація марихуани в Україні може відбутися у 2021 році. Для легалізації вирощування конопель необхідні зміни в закон.

Читайте також  Сiльське кoхання дoвжиною в жuття: вiн бyв одpужений, а вoна всеoдно йoго любuла

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело