Порошенко побував на допиті в ДБР і розповів, про що його там питали

П’ятого президента України Петра Порошенка допитали в Державному бюро розслідувань.
Про це він сам повідомив після допиту, вдень 13 вересня в ефірі телеканалу “Прямий”.

За його словами, були передані його письмові покази.

Порошенко повідомив, що питання стосувалися, зокрема, націоналізації ПриватБанку та події у Керченській протоці у листопаді 2018-го, коли в полон РФ потрапили українські моряки і в подальшому Україна запровадила воєнний стан у низці областей.

Коментуючи націоналізацію, Порошенко наголосив, що пов’язує сьогоднішні події з обшуками у ексглави НБУ Валерії Гонтаревої.

“Ми 100% праві, закон на нашому боці. Націоналізація була елементом захисту від грабіжницьких дій, які висмоктували з країни великі гроші, але чомусь ДБР і інші правоохоронні органи цим займатися не хочуть”, — заявив президент.

“Крім того, сьогодні задавали питання по моряках, по Керченській протоці. Їм недостатньо рішення Міжнародного трибуналу, який визнав правоту України в праві користуватися українською Керченською протокою і українським Азовським морем і узбережжям Маріуполя і Бердянська, де українські ВМС несуть берегову оборону і саме унаслідок рутинної ротації наших кораблів була проведена операція і яка була проти них здійснена агресія РФ. Агресія, яка визнана світом. Міжнародний трибунал повністю визнав правоту України, а Державне бюро розслідувань проводить розслідування в частині правомірності, а чи має право Україна захищати свій водний простір”, — додав Порошенко.

Петро Порошенко також прокоментував реєстрацію НАБУ справи щодо нього та ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна, назвавши це “верхом неприйнятності”.

Читайте також  Порошенко пообіцяв снайперам на передовій 20 тисяч зарплати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -