Наша влада вирішила зрубати бабло і з заробітчан теж, – Котенкова

По приїзду з заробітків українцям потрібно буде компенсувати податкову ставку. Про це в програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua повідомила журналістка Катерина Котенкова і розповіла, як змінилося становище українців, охочих працювати за кордоном.

За її словами, чергова хвиля коронавируса, яка захлеснула ЄС, змусила країни повернутися до суворих обмежень, що спричинило за собою зупинку роботи фабрик, складів і заводів. Проте, як стверджують рекрутингові компанії, посилені карантинні заходи зовсім не перешкода для шукачів сезонної роботи в аграрному секторі та будівництві. Для роботи в цих сферах попит на українців зберігається.

«Заробив гроші за кордоном – заплати. Потрібно платити податки, наша влада вирішила зрубати бабло і з зарабітчан теж. Якщо українець працює в країні, з якою підписано спеціальну угоду, то по приїзду в Україну потрібно заповнити декларацію і компенсувати тільки податкову ставку», – розповіла Котенкова.

Наприклад, в Болгарії прибутковий податок становить 10%. Якщо з нею підписано спеціальну угоду, то в Україні потрібно буде доплатити податок в розмірі 9,5%. Журналістка зазначила, що через карантин люди знову посилено шукають роботу. Велика частина з них (63%), як показує дослідження аналітичної служби “OLX Робота”, планує шукати роботу за кордоном, а кожен п’ятий бажає виїхати з України назавжди.

Читайте також  Курс долара у 2024 році може сягнути 40, 45 або навіть 50 гривень: прогнози експертів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело