Стало відомо, хто в Україні може отримати першу ін’єкцію вакцини від коронавірусу

Україна може отримати першу партію вакцини від коронавірусу вже в січні 2020 року, а кандидатуру для першого щеплення ще вибирають.

Про це повідомив Telegram-канал “Легітимний”. Він послався на джерела з Офісу президента України.

За інформацією видання, зараз тривають одразу кілька переговорів щодо цього, які пов’язані з потенційними постачальниками препарату.

“Зараз тривають одразу кілька переговорів із цього кейсу. Перший – це європейський-американський аналог вакцини, другий – це азійський (Китай, Пакистан, Індія)”, – сказано в повідомленні.

“Легітимний” стверджує, що першу партію вакцини зустрічатиме президент України Володимир Зеленський. А кандидата на проведення першого щеплення нібито поки що шукають. Ним може стати заслужений ветеран праці, відомий медик або військовий, або ж інший лідер громадської думки.

Кандидатура повинна “підвищити імідж вакцинації й завдати “удару” по “антивакцинним” настроям у країні”.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що Україна не ввійшла до переліку країн, які першими отримають вакцину від коронавірусу, оскільки наша держава втратила позиції в світі і Європі. Він наголосив, що Україна не буде використовувати російську вакцину, яка не пройшла всіх випробувань.

Читайте також  Страшні цифри! Українцям приготували непомірні штрафи. За що тепер будуть платити?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело