Українців спантеличило фото застілля Зеленського з військовими без тарілок

Користувачів мережі здивувало фото, зроблене під час робочої поїздки до Донецької області14 жовтня Президент Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Вони пообідали з військовими. Знімок, де видно, що тарілки стоять тільки перед ними двома, викликав хвилю негативних емоцій у українців.

Відповідне фото опублікувала пресслужба ОПУ. На ньому зображено, як президент і глава його офісу їли з глибоких одноразових тарілок, тоді як на дрібних лежали хліб, овочі, м’ясна нарізка

Як видно зі знімка, президент і глава його офісу їли з глибоких одноразових тарілок. Також на дрібних тарілках лежали хліб, овочі, м’ясна нарізка.

“Вдячний кожному з вас. Ви робите велику справу, за яку будуть вдячні всі покоління українців, – повертаєте нашу землю назад. Вірю в нашу спільну перемогу над ворогом”, – сказав Зеленський військовослужбовцям.

Фотографія розлетілася у мережі і викликала гострі коментарі в українців. Користувачі також виклали фотожаби щодо заходу.

Водночас екснардеп Сергій Лещенко став “на захист” президента. На своїй сторінці у Facebook він заявив, мовляв, одна справа критикувати Зеленського за його дії або бездіяльність – це питання політики, і у кожного свої погляди.

“Інша справа – коли колишня перша віцеспікерка парламенту і одна із лідерів партії “ЄС” Ірина Геращенко постить відвертий, тупий і божевільний фейк у стилі Раша Тудей про те, що солдатам не поставили тарілки. Постить навіть без знака питання. Просто нісенітниця. І не здивуюся, якщо потім вона навіть не вибачиться”, – написав він.

У коментарі під дописом Лещенка, який намагається виправдати Зеленського і видати це фото за фейкове, люди нагадали, що знімок, який викликав хвилю негативних емоцій, було офіційно опубліковано пресслужбою президента.

Читайте також  Заплати за комуналку сусіда: що зміниться в житті українців після підрахунку комуналки по-новому

“А в чому “фейк”? Фейк – це підробка. Фото взято з сайту президента і інтерпретовано так, як його побачили. Те, що в ОП дали таку фотографію, не подумавши, як її сприймуть, – запитання до адекватності ОП. Фотограф теж міг би не тупити і сфотати тоді, коли всі за загальним столом їдять, а не коли всі поїли (?), а президент гальмує”, – підкреслила Olya Klimenko.

Ексміністр соціальної політики Павло Розенко зауважив, що поведінка Зеленського і Єрмака демонструє відсутність культури: “Це до речі ознака невихованості і безкультур’я – починати першим їсти, поки не подали їжу всім, хто сидить за столом! Ми королі, а ви – бидло. Це так називається!!! Почитай правила етикету перед тим як лекції тут читати”.

Oleg Gos вказав Розенку, що питання не в культурі, а втому, що ні Зеленський, ні Лещенко не служили в армії, тому вони не знають статутних норм:

“Справа не в етикеті. Просто потрібно було в армії служити і Зеленському, і Лещенку. Тоді б вони знали, що поки за столом не отримає їжу останній, прийом їжі ніхто не починає. На фото є порушення Статуту. 1. Чому їжа роздавалась не по порядку? 2. Чому прийом їжі почався, коли не всі за столом отримали їжу?”.

“Нинішня влада прийшла на брехні і маніпуляції. А тепер раптом хоче об’єктивності. Об’єктивність в тому, що через безкінечні ескорти Зеленського ми не встигли в лікарню. Все закінчилось добре, але питання – навіщо нам президент, через кортежі якого діти в смертельній небезпеці?! Сподіваюсь, українці отримали добрячу вакцину від популізму і брехні. І такі персонажі, як Лещенко, будуть лише в новинах про засуджених корупціонерів і неплатників податків”, – висловив переконання Григорий Стрельченя.

Читайте також  Зниження тарифів! У Зеленського зробили довгоочікувану заяву. Уряд дає добро

Оксана Юрченко зауважила: “Невже оті двоє такі голодні були, що почали жерти не дочекавшись, доки іншим принесуть їжу? Бідосі. Ніхто б собі таке не дозволив, то, певно, лише в пітекантропів, хто перший вхопив, той і їсть. Є ж якісь правила етикету. Хоча про що я. Який етикет в кварталі”.

“Щодо вибачень, ви це серйозно? А малорос, що вліз в президентське крісло, коли вибачиться за Україну-порноактрису, сеньйора Голодомора і ебонітові палички на Майдані? А за те, що призначив вбивць Шеремета? Немає перед ким вибачатись, якщо ви ще не помітили, в Україні тепер можна говорити і писати що завгодно і про кого завгодно”, – написала Людмила Мігаль.

Потролили Лещенка і за російську мову у Facebook.

“Сергію, а ви так акуратно на російську перейшли, наче ви член наглядової ради в рос залізниці”, – підкреслила Oksana Klymonchuk.

“Нафіга ти вписуєшся за цей зелений тітанік?” – запитав ексдепутата Вахтанг Кіпіані.

Пізніше пресслужба президента виклала ще одне фото з обіду Зеленського з військовими. На ньому видно, що тарілки з’явилися і у деяких військовослужбовців.

Однак, як помітили українці, залишається неприємним фактом, що головнокомандувач почав їсти, не дочекавшись, коли їжу принесуть іншим учасникам обіду.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело