Вже зараз! Новий міністр здоров’я вибухнув потужною заявою. Зеленський натиснув – стосується всіх

З’явилися деталі щодо посилення карантину в Україні, який готує уряд. Вони будуть діяти з моменту прийняття і до 24 квітня.

Вже зараз! Новий міністр здоров’я вибухнув потужною заявою. Зеленський натиснув – стосується всіх

Нові заходи будуть введені в рамках доопрацювання постанови Кабміну №211 «Про запобігання поширенню на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2». За планами Кабміну, в Україні буде заборонено:

– перебування в громадських місцях без одягненої маски або респіратора;

– переміщення групою з більш ніж двох осіб, крім випадків службової необхідності і супроводу дітей;

– перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу дорослих;

– відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності;

– відвідування спортивних і дитячих майданчиків;

– проведення всіх масових заходів, в яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади і органів місцевого самоврядування тощо.

Новий глава МОЗ Максим Степанов, як ми і повідомляли, промовив і додаткові заходи для людей старшого віку:

“З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби пропонується ввести ефективну комбінацію профілактичних медикаментозних заходів, серед яких: домашня ізоляція, соціальне дистанціювання осіб у віці старше 60 років, обмеження відвідування парків і зон відпочинку та інше”

Зазначимо, влада складе списки малозабезпечених категорій громадян, щоб надати їм фінансову допомогу під час карантину.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський.

– Ми бачимо, що карантин потрібен. Я впевнений, що він врятує багато життів. Однак уряд повинен знайти кошти, щоб допомогти найбіднішим українцям. Складіть список якомога швидше, і давайте розрахуємо, скільки грошей ми можемо виділити, – сказав Зеленський голові Кабміну.

Читайте також  Зеленський – жителям Донбасу: дивіться, як можна жити у своїй країні

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що було зупинено зростання цін на соціально значущі товари, а на деякі продукти цін знизили.

Нагадаємо, 31 березня Зеленський повідомив, що лікарям, які працюють з хворими коронавірусом, піднімуть зарплату до 300%. Іншим медикам – до 200%.

Підвищення заробітної плати відбудеться вже в квітні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело