Різдвяний подарунок! США передає Україні дещо неймовірне. У Росії паніка

Колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор уточнив, що Конгрес США ухвалив закон про бюджет, в якому допомогу Україні в сфері безпеки збільшено до $300 млн. Конгресмени дали чітко зрозуміти, що не сприймуть будь-яких нових затримок у наданні допомоги нашій країні.

Про це він розповів в інтерв’ю.

“Конгрес ухвалив закон про бюджет, в якому допомогу Україні у сфері безпеки збільшено з $250 млн до $300 млн. Але необхідна ще одна постанова – дозвіл на асигнування цих грошей. Це прекрасна демонстрація потужної підтримки американським Конгресом українських військових.

Підтримка включає і зброю, зокрема, протикорабельні ракети, а також контрбатарейні радари, прилади нічного бачення, які дуже важливі для українських солдатів.

Це те, з чого складається ця допомога. І Конгрес дуже стурбований будь-якими затримками, будь-якою паузою в наданні військової допомоги. Конгресмени дали чітко зрозуміти і адміністрації США, і всьому світу, що вони налаштовані, щоб Україна якомога швидше отримала цю допомогу”, – сказав він.

За словами Тейлора, цьогоріч Україна отримає від США системи озброєння, зокрема, протикорабельні ракети.

“Конгрес США уже підписався під конкретними видами озброєння. Ми вже говорили про них. Це протикорабельні ракети, безпілотники, радіокомунікаційне обладнання… Це те, що буде надходити”, – сказав дипломат.

Нагадаємо, що Тейлора замінить на посаді заступниця голови місії США в Україні Крістіна Квін.

До слова, раніше міністр оборони України Андрій Загороднюк повідомив, що Україна придбала у США протитанкові ракетні комплекси Javelin.

«Ми вперше закупили Javelin у Сполучених Штатів Америки. Це дійсно для нас знаковий контракт», — розповів Загороднюк на брифінгу.

Заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко зауважив, що протягом четвертого кварталу Україна уклала контракти на постачання другої партії Javelin.

Читайте також  Як виглядає новий мегасучасний офіс Apple: з’явилося відео

«Протягом четвертого кварталу завдяки зосередження ресурсів нам вдалося укласти контракти на постачання другої партії протитанкових ракетних комплексів Javelin. Ми так само замовляємо аналогічні комплекси нашого національного виробника», — додав Петренко.

Як повідомлялося, у березні 2018 року США затвердили летальну допомогу Україні, яка включала 210 ракет та 37 пускових установок “Джавелін”. У жовтні 2019 року адміністрація США дозволила продаж Україні 150 ракет та 10-ти пускових установок на суму 39,2 млн доларів США.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело