Зарплати медиків зростуть з 1 вересня. Міністр озвучив деталі

Українські медики восени почнуть отримувати більшу зарплату

Бюджетний комітет Верховної Ради на засіданні погодив постанову уряду про виділення коштів на підвищення заробітної плати медичним працівникам з 1 вересня цього року. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу МОЗ.

«Встановлення цих доплат — це лише перший крок. Зарплата лікаря, який прийшов після інтернатури, має починатися з 20-25 тисяч гривень. Звісно, це важко зробити одномоментно. Проте вважаю, що з 1 січня 2021 року заробітна плата медичних працівників має збільшитися радикально. Саме над цим ми працюємо, саме так ми будуємо зараз свої бюджетні запити», — зазначив Степанов.

Чиновник додав, що наразі рівень оплати праці у сфері охорони здоров’я майже на 30% нижчий від середньої заробітної плати в Україні, і це «неприйнятна ситуація, яку необхідно змінити».

Раніше повідомлялося, що збільшення заробітної плати лікарям передбачено у розмірі 70% від посадового окладу, розрахованого за найвищим 14-м тарифним розрядом ЄТС (єдина тарифна сітка – ред.), фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – у розмірі 50% мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам – у розмірі 25% мінімальної заробітної плати.
Так, у вересні-грудні 2020 року лікарі, незалежно від посад, отримають доплату розміром 70% від посадового окладу, тобто 3561 грн на місяць.
Фахівці з базовою вищою та неповною вищою медичною освітою отримають доплату розміром 50%, тобто щомісячна доплата становитиме 2361 грн на місяць.
Крім того, молодший медперсонал отримає доплату 25% мінімальної заробітної плати, тобто щомісячна доплата становитиме 1181 грн на місяць.

Читайте також  Блокування польско-українського кордону: Україна покликала Польщу та Єврокомісію на розмову

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело