Тихий вбuвця сім’ї та шлюбу

Відомий письменник, тренер і священик Дерек Харві поділився своїм відкриттям про те, що здатне зруйнувати найміцніший шлюб.

Відразу після одруження ми з дружиною відвідали семінар, присвячений реабілітації жepтв тopгівлі людьми. У розмові з аудиторією ведучий поставив питання, що стосується шлюбу: “Яка причина більшості розлучень?”.

Я вважав себе експертом в цьому питанні, так як тільки недавно брав участь в дошлюбній консультації. Я швидко підняв руку і відповів: “Гроші, iнтuм і спілкування”.

Потім подивився на свою дружину, яка сидить поруч, і посміхнувся. Занадто легко.

“Неправильно, – гаркнув ведучий. – Це лише симптоми реальної проблеми”.

На цих зборах я, новоспечений чоловік і зелений гордовитий молодик, отримав урок смирення і найкращу пораду про шлюб, про яку міг тільки мріяти. Ось вона.

“Причина, по якій шлюб закінчується розлученням, проста: незадоволені очікування. Це вбuвця шлюбів!” – сказав ведучий.

Я спробував усвідомити його слова. Багато що з того, що було сказано потім, я не почув. Я був надто зайнятий думками про всі незадоволені очікування, з якими вже зіткнувся через місяць після одруження.

Незадоволені очікування – це причина не тільки розлучень, а й невдалого життя.

Антоніо Бандерас сказав дуже мудрі слова: “Очікування – причина всіх розчарувань”.

Неважливо, самотні ви чи одружені, працюєте або безробітні, старі чи молоді. Від незадоволених очікувань ніхто не застрахований.

Я математик, тому люблю розв’язувати рівняння. Ось одне з них: Очікування – РЕАЛЬНІСТЬ = Розчарування.

Давайте я поясню все по пунктах:

1. Очікування

Коли я приходжу з роботи додому, то очікую, що побачу там свою дружину в чистому фартуху з посмішкою на обличчі і ідеально прибраними волоссям.

Читайте також  Фотофакт: Молоді люди серед білого дня влаштували розпусту на вулиці

Наша однорічна дочка не буде вередувати і розкидати їжу, ми разом повечеряємо в тиші і спокої, потім підемо на прогулянку.

2. Реальність

Я затримуюся на роботі і приходжу додому на тридцять хвилин пізніше. Немає навіть натяку на вечерю. Дружину я знаходжу за комп’ютером, вона намагається доробити проект, щоб вкластися в термін, хоча він уже давно минув. Її втомлені очі говорять самі за себе – вечері можна не чекати.

Тоді я пробираюся через розкидані по підлозі іграшки до дитини, беру її з собою на кухню і саджу на дитячий стілець. Дивлячись на сир і хліб, намагаюся придумати, що ж приготувати на вечерю. Ідея – гарячі бутерброди.

Дитині, яка невпинно кричить, я суну яблучне пюре, а сам беруся за справу.

В кінці дня ми з дружиною завалюємося на диван не в силах помити посуд і прибрати іграшки.

Нікуди ми, звичайно ж, не підемо.

Що ми отримуємо в результаті? Розчарування.

Так, часто так буває, що наші очікування залишаються незадоволеними, і нас переповнює розчарування.

Яке може бути рішення цієї проблеми? Дивіться на речі РЕАЛЬНО, не чекайте занадто багато від інших.

Коли ви стикаєтеся з ситуацією, яка вас не задовольняє, відкиньте на якийсь час свої очікування і змиріться з реальністю, поки не зможете її як-небудь змінити.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -