Ситуація на польсько-українському кордоні ускладнюється: чи пропускають там тепер пасажирський транспорт

Ситуація на польсько-українському кордоні ускладнюється: чи пропускають там тепер пасажирський транспорт

Черги вантажівок з польського боку зростають, рух через кордон сповільнений.

Ситуація на кордоні

, яка виникла днями внаслідок страйку польських перевізників, залишається складною.

Про це в коментарі для ТСН.ua повідомив надзвичайний та повноважний посол України  в Республіці Польща Василь Зварич.

“Черги вантажівок з польського боку зростають, рух через кордон сповільнений. Протестувальники пропускають від однієї до трьох, чотирьох вантажівок за годину. У звичайному режимі рухаються лише звісно легковий транспорт, а також пасажирські автобуси, вантажі гуманітарної і військової допомоги, палива, небезпечні матеріали і товар, що швидко псується”, – розповів ТСН.ua дипломат.

До цього він додав:  “Знаємо, що дотеперішні спроби польської влади досягти порозуміння з протестувальниками поки не досягли бажаних результатів. Але ми не опускаємо рук. Ми спільно з відповідними профільними міністерствами України продовжуємо діалог з польським урядом задля вжиття всіх можливих в рамках правового поля заходів, аби обмеження руху протестувальниками якомога швидше припинилося”.

За його словами, цей протест уже завдав суттєвих збитків українському, а також польському та іноземному бізнесу.

“Страждає також імідж Польщі в ЄС. Ми знаємо, що бізнес, який найбільше страждає від цього через порушення термінів виконання контрактів, також розглядає можливості відстоювати свої права і залишає за собою право вимагати у польської сторони, зокрема організаторів протестів, відшкодування за завдані збитки, у тому числі в судовому порядку. Відтак цей протест в результаті матиме негативні наслідки і для самих учасників цієї акції і для інтересів Польщі в цілому. Кордон має бути недоторканим у широкому розумінні цього слова. Вважаю, що категорично неприйнятно робити кордон і всіх, хто перетинає кордон, заручниками чиїхось меркантильних чи політичних інтересів. А особливо це недоречно в умовах російської агресії проти України”.

Читайте також  МВС: Майже півсотні українців, затриманих у РФ як "наркокур'єри", є жертвами торгівлі людьми

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело