Двері вирізали болгаркою. Син Пашинського потрапив під удар. “До тата в СІЗО”

Обшуки у власника телеканалу “Прямий” Володимира Макеєнка в рамках справи про відмивання коштів екс-президента Петра Порошенка (який, як вважається, є реальним власником телеканалу) пройшли одночасно з обшуками у сина екс-нардепа Сергія Пашинського.

Про це пише Telegram-канал “Політика Країни” з посиланням на джерела в силових структурах, зазначають у виданні “Страна”

Відзначається, що син Пашинського за часів Порошенка кермував в “Укроборонпрому”.

“Так ось, що цікаво: і Макеєнко, і син Пашинського живуть в одному під’їзді. І обидва не пускали до себе додому слідчих. Тому обидві двері вирізали болгаркою. Оперативникам довелося заспокоювати переляканих мешканців і пояснювати, що різати будуть всього двоє дверей, а не весь будинок “, – наголошується в повідомленні.

Окрім того, ми вже повідомляли, що справа експершого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського має «певні зв’язки» з екснардепом Сергієм Пашинським.

Про це раніше заявляв генеральний прокурор України Руслан Рябошапка

«Що стосується багатьох інших справ, пов’язаних з економікою, скажімо так, із зловживанням посадою, то ми тільки цього тижня зареєстрували три таких провадження, які можуть бути пов’язані з цією ж особою Пашинським Більш того, навіть підозра, що пов’язана з Гладковським, також має певні зв’язки з цим фігурантом Пашинським Це теж було певною частиною сюжету, пов’язаного з тим, що інкримінується Гладковському», — сказав генпрокурор.

Рябошапка зазначив, що Генпрокуратура не анонсує підозри або певні процесуальні рішення, але не виключає, що «протягом певного часу такі процесуальні рішення можуть з’явитися в інших епізодах Пашинського.

Варто підкреслити, що, сьогодні, в офіційного власника телеканалу “Прямий” ексрегіонала Володимира Макеєнка проводять обшуки, через провадження щодо ухилення від сплати податків при придбанні телеканалу.

У ДБР підтвердили факт обшуків, однак не уточнили, де саме відбуваються слідчі дії. Також, там відзначили, що обшуки стосуються справи про ухилення від сплати податків при придбанні телеканалу “Прямий”.

Читайте також  У Кuєвi cтрaшнa пaнiкa: пoчaлucя затримання і чuсткu

Порошенка викликали на допит у ДБР у рамках провадження у якості свідка.

Ще на початку президентської кампанії на Порошенка активно працював канал “Прямий”, яким офіційно володіє екс-регіонал Макеєнко. У Макеєнка давні відносини з колишнім президентом. В 2000 році він навіть був членом парламентської групи Порошенка “Солідарність”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -