Обмін полоненими стартував, спецборт Путіна вже в Києві: нові подробиці і кадри історичної операції

Обмін полоненими між Україною і Російською Федерацією на фінішній прямій

Зазначається, що важливий для України процес має відбутися сьогодні, 7 вересня.

Знакові кадри з Москви були опубліковані в Telegram-каналі Mash

На відеоролику можна побачити, як з території “Лефортово”, куди днями перевели українських полонених, виїхали автобуси в супроводі силовиків.

“Три автобуси в супроводі машин ФСБ і ДПС щойно виїхали з території «Лефортово». Саме там утримувалися українські в’язні. Почалося?”, – йдеться у підписі до опублікованого в мережі відео

Пізніше з’явилася інформація про те, що ці ж автобуси попрямували в аеропорт “Внуково-2”, де їх чекає урядовий борт.

“З Лефортово виїхала колона: поліцейські машини супроводу і два великих автобуси. Автобуси, імовірно, з українськими в’язнями, попрямували в урядовий термінал аеропорту Внуково-2”, – йдеться у публікації Klymenko Time

За інформацією ЗМІ, російські полонені вилетять з” Борисполя “одночасно з такою ж дією в аеропорту “Внуково-2”. Повідомляється, що вилетять російський ТУ-204 (RA-64058) і український Ан-148 (UR-UKR). Зворотний виліт запланований на 12:00-12:15.

Головний редактор “Ехо Москви” Олексій Венедиктов підтвердив, що Україна в рамках обміну полоненими передасть РФ 35 осіб: 12 російських громадян і 23 українських.

В 10:06 з’явилася інформація про те, що спеціальний урядовий борт РФ Ту-204-300 перетнув російсько-український кордон

Через пару хвилин адвокат українських моряків Микола Полозов підтвердив інформацію про те, що обмін полоненими відбудеться сьогодні.

Одночасно з Києва до Москви нібито вилетів звинувачений у державній зраді головний редактор “РИА Новости Украина” Кирило Вишинський. Цю інформацію повідомив топ-пропагандист Кремля Євген Кисельов.

В 10:33 росЗМІ повідомили, що борт з полоненими українцями приземлився в Борисполі, а літак з росіянами вилетів у “Внуково-2”, де його чекають в урядовому терміналі.

Читайте також  Звільнений з російського полону Гриб пояснив, чому не привітався із Зеленським

Також з’явилася інформація, що на борту спеціального льотного загону “Росія” Ту-204-300, прилетів з Москви, знаходиться не 35, а 33 людини.

“В Росію з України в рамках домовленості про звільнення утримуваних осіб летять 33 людини”

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -