Мріяв захищати Україну та хотів одружитися: історія нацгвардійця, котрий загинув у ДТП в Одесі (фото)

«Батьки-трударі виростити хорошого, доброго і чуйного сина, котрий вірив у Бога».

23-річний нацгвардієць Віталій Флоря днями загинув у ДТП в Одесі: водій авто на «єврономерах» порушив правила і влетів у трьох нацгвардійців, котрі перебували на службі.

«Оглядач» розповів історію молодого військового, життя котрого так трагічно обірвалося.

Рідні Віталія забрали його тіло з Одеси та вирішили поховати хлопця у його рідному селі Новосільському. Флоря виріс у багатодітній родині, крім нього у батьків є ще двоє синів і дочка.

Після сумної звістки усе село поринуло у траур. Дехто навіть не повірив у смерть Віталія. Місцевий священик зізнався: коли мати хлопця зателефонувала йому, аби повідомити сумну звістку, не повірив. Зателефонував самому Флорі, але ніхто не відповів. І тоді вже брат хлопця підтвердив слова матері.

«Коли його мама була вагітна Віталієм, то лікарі їй порадили зробити аборт, сказали, що син не буде здоровим. Вона прийшла до мене радитися. Я їй тоді сказав — молися. Вона молилася і народила сина, все з ним було нормально”, — додав отець Петро.

Батьки Віталія — скромні трударі. “Вони все життя працюють і отримують мізерну зарплату. Але змогли виростити хорошого, доброго і чуйного сина, який вірив у Бога”, — каже знайома родини Неллі.

Всі брати і сестра Віталія — віряни, завжди допомагали священику в церкві. Найбільше допомагав Віталій: майже весь час проводив у церкві.

«Віталій навіть коли з армії у відпустку приходив, то майже весь час тут у мене був, і на ранковій службі, і на вечірній. Говорив, що служити залишилося півроку, як повернеться — відразу прийде до церкви”, — каже священик.

Читайте також  “Сперечались, сміялись”: українка до сліз вразила історією про останні години життя пасажирів збитого літака

«Віталій казав, що хоче піти захищати свою землю», — розповіла його родичка.

Його брат Сергій також розповів: «Після армії брат хотів поїхати за кордон і заробити грошей. Планував зробити ремонт у батьківській хаті. У нього ще була дівчина з Одеси, з якою він зустрічався, хотів одружитися.

До слова, суд у понеділок, 1 квітня, заарештував водія Opel на «єврономерах», який став причиною ДТП і загибелі нацгвардійця.

Також у Мережі з’явилося відео наслідків цієї аварії. Після ДТП тіла хлопців лежали на тротуарі. Несподівано до них підскочив чоловік у синій куртці і став копати їх ногами. Свідок, жінка в білому пальто, зуміла відігнати нападника, який ще й хотів украсти табельну зброю. Його затримали.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -