Росія погрожує США ракетами, незважаючи на обмежений оборонний бюджет, – CNN

Президент Росії Володимир Путін попередив Вашингтон: якщо США ініціює нову Карибську кризу, Москва буде готова – у тому числі завдяки найновішим гіперзвуковим ракетам.

Для Росії, як і для Ірану або Північної Кореї, розвиток ракетної зброї – спроба підірвати воєнні переваги США. При цьому РФ не бере до уваги навіть той факт, що воєнний бюджет країни обмежений, повідомляє CNN.

Президент Росії Володимир Путін нещодавно заявив, що готовий до кризи схожої на Карибську, якщо цього хочуть США. Вашингтон призупинив свою участь у Договірі про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (РСМД). Відтоді Росія вже неодноразово попереджала: якщо Америка розмістить ракети в Європі, Москва відповість тим самим. А Путін суттєво змінив свою риторику щодо США – російський лідер заявив: якщо між Москвою і Вашингтоном станеться ядерне протистояння, відступати він не стане.

Щоправда, при цьому Путін додав:

Але це не привід для того, щоб доводити справу до якогось протистояння на рівні Карибської кризи 1960-х років. Думаю, що ми, у всякому випадку, цього не хочемо. Якщо там хтось хоче, то будь ласка. Я сказав, що тоді буде. Нехай думають…

Важливий фактор у розрахунках Путіна – арсенал ракет Росії постійно збільшується, і начебто з’явилася можливість доставити гіперзвукові ракети (які здатні літати в шість разів швидше за звук) аж до узбережжя США. При цьому Путін робить свої заяви, незважаючи на те, що має досить непогані стосунки з президентом США Дональдом Трампом.

Загалом, Росія разом з Північною Кореєю та Іраном входять до числа супротивників США, які мають обмежені оборонні бюджети і намагаються нейтралізувати домінантне становище США у воєнній сфері за допомогою розвитку ракет великої дальності. Такі ракети останнім часом використовують як козир, зокрема, в Ірані.

Читайте також  Е-декларування для всіх: яке покарання передбачено за несплату податків

Один з наших методів протидії санкціям полягає в тому, щоб збільшити масштаби нашої ракетної програми, – заявляє колишній командир Корпусу Стражів Ісламської революції Хоссейн Канані Могаддам. – Ми чітко йдемо своїм шляхом – і чим жорсткіші санкції, тим більше ми будемо зміцнювати сили і засоби в плані розвитку ракетної програми.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -