Заява на отримання субсидії: які доходи потрібно вказувати в декларації

У декларації потрібно вказати дохід від здачі молока, квартири в оренду, доходи від фрілансу або заробітки за кордоном У декларації для отримання субсидії не потрібно вказувати всі свої доходи.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на роз’яснення Міністерства соціальної політики України. Як відзначили в міністерстві, в розділі 3 декларації про доходи в жовтні 2018 року вказуються тільки дані про види та суми доходів, інформація про яких відсутня в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування за 1-2 квартали 2018 року.

Зокрема, це може бути дохід від здачі молока, квартири в оренду, доходи від фрілансу або заробітки за кордоном. “Ні заробітну плату, ні пенсію, ні соціальні виплати відображати не потрібно. Цю інформацію управління соціального захисту населення верифікує самостійно”, – йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше в Міністерстві соціальної політики України повідомили про те, що грошові перекази з-за кордону можуть привести до скасування субсидії.

Як писало РБК-Україна, Кабінет міністрів України працює над впровадженням монетизації субсидій в три етапи. На сьогодні Мінсоцполітики підготовлено пропозиції про введення монетизації в три етапи: з 1 січня 2019 року – близько 100-150 тис. Домогосподарств, які звернуться за субсидіями з новим пакетом документів; з 1 травня 2019 року – монетизація для домогосподарств, яким призначено субсидію на неопалювальний період 2019 роки; з 1 жовтня 2019 року – повний перехід на монетизацію.

Читайте також  У Кабміні заявили про підвищення пенсій: як виростуть виплати українців

Шукайте деталі в групі Facebook