Хакери здійснили потужну кібератаку на сайт Зеленського

На сайти державних органів України було здійснено 18 DDoS-атак, більшість з яких припали на портал Офісу президента Володимира Зеленського.

Як сказано в повідомленні пресслужби Держспецзв’язку, з 6 по 12 травня система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів і об’єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 10964 підозрілих подій.

Переважна більшість з них стосується виявлення нестандартних протоколів або подій (45%), спроб мережевого сканування (23%), виявлення мережевого трояна (16%) і спроб отримання прав адміністратора (10%).

Системою захищеного доступу державних органів до мережі Інтернет було заблокований 7908 різних видів атак, 99% з яких – мережеві атаки прикладного рівня. Також були заблоковані 18 DDoS-атак (переважна більшість – на сайти Офісу президента України).

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA в цей період зареєструвала і опрацювала 3207 кіберінцидентів.

Читайте також  Cпочатку застрелив свою дружину, а після наклав на себе руки, все це відбувалось на території університету

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело