Директор школи з кам’яним обличчям каже: “Ну, це ж діти, вони граються”.” І оце більше за все обурює”

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба вважає, що дисциплінарне стягнення не є достатньою санкцією покарання для директора столичної школи, в якій діти важко тpавмували школяра Максима Чернікова. Про це він сказав в ефірі “Сніданку з 1+1”.

“Я вважаю, що не достатньо. Подія досить резонансна. Вже всі люди обурені, вже всі чекають, що буде відбуватись з цими вчителями, з директором школи. І знаєте, що обурює… Мені навіть дитина написала, яка входить у Дитячу національну раду, вона обурилася тим, що суспільство – або дорослі – розділилися на два табори: з одного боку, батьки звинувачують, з іншого боку, вчителі виправдовують (поведінку колеги, – ред.). Директор школи з кам’яним обличчям каже: “Ну, це ж діти, вони граються”. І оце більше за все обурює”, – зазначив він.

Кулеба зауважив, що 4% дітей після булінгу звертаються до вчителя, з батьками – схожа статистика.

“Низький рівень довіри. Діти не знають, до кого звертатися. Діти не хочуть казати батькам про те, що з ними відбувається… Дитина сама вирішує ці проблеми, дитина сама з цим ходить”, – сказав він і додав: “У нас сьогодні криза довірливих стосунків з дитиною”.

З дітьми, які залучені до булінгу (цькувальники, свідки й жертви) мають займатися і батьки, і школа, вважає дитячий омбудсмен.

Він розповів, що наразі із Міністерством освіти буде розроблюватися програма для уникнення булінгу в школах.

Резонансна історія семикласника столичного ліцею Максима Чернікова спричинила справжній вuбух у соцмережах. Чотири місяці тому Максима заради розваги пoбили його ж однокласники. Хлопець пролежав 1,5 години у медпункті, аж поки до ліцею не приїхала його бабуся. Тоді викликали швuдку і вже в лікарні встановили остаточний діагноз – перeлoм хpебта. Тепер хлопець нерухомо лежить у ліжку, а попереду – роки лікування і рeaбілітації.

Читайте також  Українець помер від коронавірусу, не дочекавшись допомоги: сім'ю звинувачували в симуляції

“Сніданок” продовжує шукати правду в резонансній історії шкільного булінгу. Переломом хребта для семикласника Максима Чернікова закінчився звичайний день у школі. Його скалічили його ж однокласники. Реакцію Інтернет-спільноти та коментарі експертів дивіться в сюжеті.

Щоб розібратися з інцидентом, у столичному управлінні освіти створили спеціальну комісію з представників районного та міського відділів освіти. Марія Добриднік, начальник відділу загальної і середньої освіти та виховної роботи Голосіївського управління освіти, заявила, що директора навчального закладу – Ірину Бабку – було притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Їй скасували премії до кінця року і винесли догану.

Максиму тим часом дозволили на 15 хвилин підійматися на ноги, а сидіти йому категорично заборонено. Весь наступний рік хлопчик проведе у корсеті, а повноцінно ходити і бігати він зможе не раніше ніж за 2 роки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -