Грай або помри: що потрібно зробити, щоб дитина не стала заручником нової смертельної дитячої гри “Червона сова”

Врятуватися від залучення дитини в нову суїцидальну гру в мережі “Червона сова” можна тільки за допомогою своєчасного звернення до фахівця.

Про це розповіла соціальний педагог Світлана Тарабанова, передає Корупція.Інфо.

“Якщо ми знаємо, що дитина потрапила, то треба більше. Іноді дорослі не готові поступитися своїми проблемами. Плюс, природньо, в нашому суспільстві потрібно підвищувати культуру звернення за психологічною допомогою. У нас немає психологічної культури”, – говорить Тарабанова.

Педагог закликає звертати увагу не тільки на стан дитини, а й на події у школі. Якщо серед учнів однієї школи багато випадків суїцидів або нанесення собі ушкоджень, то варто подивитися і на колектив дорослих.

“Якщо педагоги вигорілі, якщо існує атмосфера нездорового суперництва, рейтинг школи, ось ця боязнь перед вищестоящими, постійна гонка, темп і напруга – ось це все насправді відбивається на дитячому колективі, що якось не прийнято у нас в суспільстві обговорювати. Ми лаємо, але не говоримо про системність цього. Висмикуємо тільки окремі чутки. Тому це теж дуже важливо батькам помічати, що відбувається в школі “, – відзначає вона.

Тарабанова вказує на те, що треба серйозніше ставитися до формування особистості в школі.

Читайте також  Сакура-фест в Ужгороді: чим дивуватимуть на фестивалі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -