“Масштабна злива хлине в областях України, могутня гроза накриє цілий регіон прямо сьогодні”: де чекати на дощ і вітер?

“Масштабна злива хлине в областях України, могутня гроза накриє цілий регіон прямо сьогодні”: де чекати на дощ і вітер?

Синоптики попереджають про сильну негоду. Гроза і дощ накриють області. Оголошено штормове попередження.

Як інформує “Obozrevatel”, у неділю, 23 червня, в Україні очікується хмарна погода з проясненнями. Проте частину регіонів затягне дощами, подекуди з грозами, через що оголошено штормове попередження.

Про це повідомив Український гідрометеорологічний центр. Вітер буде дмухати з південно-західного напрямку, пізніше змінюючи напрямок на північно-західний, зі швидкістю 7-12 м/с.

Вночі в західних і північних областях, а вдень майже в усій Україні, за винятком південних регіонів, передбачаються короткочасні дощі та грози.

Крім того, в Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській та Чернігівській областях можливі град та шквали вітру до 15-20 м/с.

На Закарпатті, Чернівецькій та Івано-Франківській областях протягом доби очікується значний дощ.

Вночі температура утримається на рівні від 15 до 20 градусів, вдень очікується від 29 до 34 градусів. У західних та північних областях температура вдень коливатиметься від 23 до 28 градусів, в Карпатах — від 18 до 23 градусів.

На Київщині прогнозується хмарна погода з проясненнями. Уночі та вдень очікуються короткочасні дощі та грози. Вітер очікується з південно-західного напрямку, пізніше зміниться на північно-західний зі швидкістю 7-12 м/с.

Температура повітря вночі становитиме 15… 20 градусів, вдень – 23… 28; у Києві – вночі 18… 20 градусів, вдень 25… 27.

У понеділок, 24 червня, погода в Україні стане трохи прохолоднішою, з температурою від 24 до 29 градусів, а на півдні країни місцями до 33. Вітер буде змінювати напрямок з південного на північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с.

Читайте також  Спека та дощі: синоптик поділилась неочікуваним прогнозом

Протягом 23 червня через значні дощі на річках Закарпатської області може відбутися значний місцевий та схиловий стік, що призведе до швидкого підвищення рівнів води на малих водотоках і можливе затоплення низинних територій, особливо у населених пунктах, через захаращення русел та водовідвідних канав. В гірських районах існує загроза сходу невеликих селевих потоків (І рівень небезпеки – жовтий).

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело