На багато не розраховуйте: яку пенсію отримають українці з 20 тисячами зарплати

На багато не розраховуйте: яку пенсію отримають українці з 20 тисячами зарплати

Скільки отримують такі люди

В Україні є велика кількість пенсіонерів, які отримують по 20 тисяч гривень на місяць. Стало відомо, на який розмір виплат можуть розраховувати такі українські громадяни і від чого залежить пенсія у таких людей.

Про це розповідає Obozrevatel.

Сьогодні середня заробітна плата в Україні становить 16 826 гривень, а, враховуючи виплату за 3 роки, 35 відпрацьованих років і співвідношення 20 тисяч гривень до середнього рівня зарплати, то розмір пенсії становитиме лише 5 637,6 гривень.

Зараз приблизно 2,7 мільйони пенсіонерів, які, попри свій немолодий вік, продовжують ходити на роботу. Середня зарплата у таких людей становить 6 тисяч гривень. При цьому, 2,6 мільйони людей отримають по 3 тисячі гривень пенсії, 1,7 мільйон тих, хто отримує по 3-4 тисячі, і 1,8 мільйон одержувачів 4-5 тисяч гривень на місяць.

Це означає, що велика кількість українських громадян на пенсії отримує до 5 тисяч гривень на місяць. При цьому, пенсію у розмірі від 10 тисяч гривень отримують 1,2 мільйон українських громадян. До слова, такі люди, які мають 35 років стажу, можуть отримувати щомісячно 2 818,8 гривень.

Також варто зазначити, що сьогодні українець, який має середній рівень заробітної плати і 35 років страхового стажу на пенсії, отримує виплату, яка на 30% менша за звичний дохід.

Читайте також  В Індії відгуляли розкішне весілля дочки індійського мільярдера вартістю 100 мільйонів доларів (фото, відео)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело