“В цьому жаху люди живуть вже роками”: Жителів одного з сіл у Вінницькій області спіткала нова біда

Жителі одного з сіл у Вінницькій області скаржаться на природнє лихо, яке атакувало їх городи та будинки. Про це повідомляють місцеві журналісти.

«Це Бджільна, друзі. Вулиці прилягають до спиртзаводу. В цьому жаху люди живуть вже роками. Але цієї ночі кількість сажі невідомого хімічного походження перевищила всі попередні викиди. І ще один факт, який обурив найбільше – кілька днів тому на підприємстві були екологи», – зазначає місцева мешканка і журналістка Ірина Лупещенко.

За її словами, «керівництво було про це попереджено. Працівників відправили додому, а після цього викликали екологів», – підкреслила вона.

Більш того, за словами Лупещенко, сажа засипала городи, будинки і навіть проникла в жили приміщення.

«Місцеві жителі скаржаться, що доведеться робити ремонти, тому що просто так маслянисту сажу відмити зі шпалер і поверхонь неможливо. Продукти з городу вже непридатні до вживання», – уточнила вона.

Додамо, на території анексованого українського півострова Крим відбулася нова екологічна катастрофа. Про це повідомляють місцеві журналісти.

«Цього літа я вперше за кілька десятиліть не побачив мальків в Білогірському водосховищі. Зазвичай в цей час їх численні зграйки кружляли біля берега. Причина в одному – рівень води знизився до мінімальних обсягів. Колись тут водилися і раки, була величезна кількість прісноводних молюсків. Зараз про молюсків нагадують лише сухі залишки черепашок на дні, що залишилося без води», — зазначив член одного з кримських громадських об’єднань.

Слід уточнити, що інцидент стався через пересихання річки Біюк-Карас. Вона була одним з найбільш потужних на півострові. Зараз на дні річки зараз можна помітити траву. Від повного висихання її зараз рятують лише тимчасові дощі, проте під час серпня Біюк-Караса може повністю висохнути.

Читайте також  В Україні різко збільшилась зарплата

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -