Папа Франциск про годування грудьми у громадських місцях

Минулої неділі під час святкування Хрещення Господнього Папа Франциск охрестив 28 дітей хлопчиків і 13 дівчаток. Як Папа відреагував на дітей, що плакали в Сикстинській капелі? Він попросив, щоб їхні матері негайно їх нагодували. Сказав матерям відчувати себе вільними, та годувати дітей, якщо вони плачуть або голодні.


“Ви, матері давайте своїм дітям молоко і навіть зараз, якщо вони плачуть, бо вони голодні, годуйте їх груддю, не турбуйтеся”.

Папа зазначив, що плач у яслах був «першою проповіддю» Господа Ісуса.

Він додав, що якщо хтось із немовлят заплаче, бо голодний, то мати має без збентеження його нагодувати, як Марія, що годує грудьми Немовля Ісуса.

“Якщо діти голодні, не думайте двічі – годуйте їх грудьми, тому що вони найважливіші особи тут”, – сказав папа Франциск.

Він також закликав жінок не боятися осуду за вимушене оголення грудей через годування дітей у церкві. А також не соромитися, якщо діти почнуть плакати під час служби чи церемонії.

“Сьогодні хор співатиме, але найпрекрасніший хор з усіх – це хор немовлят, які шумлять. Малюки плачуть тому, що їм некомфортно або вони голодні. Тому годуйте їх”, – сказав понтифік.
Папа вже порушував цю тему в минулому. Два роки тому він наполягав, щоби матері годували грудьми своїх дітей просто у церквах. Потім подякував Господу за дар молока і закликав молитися за матерів, які не можуть годувати своїх дітей. «Молімося за них і намагаймося допомогти їм», — закликав Святіший Отець. Він підкреслив: чим є молоко для тіла, тим є Слово Боже для духу — дозволяє зростати у вірі.

Читайте також  У топ-15 фальсифікаторів масла потрапили відомі на всю країну виробники

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -