ТЦК розв’язали руки: адвокат пояснив, як зміниться процес вручення повісток

ТЦК розв’язали руки: адвокат пояснив, як зміниться процес вручення повісток

У зв’язку з ухваленням нового закону про мобілізацію, повістка-вимога ТЦК буде вважатися врученою навіть, якщо її не вручили особисто та військовозобов’язаний не перебуває за адресою проживання. Санкції – затримання, штраф до 25500 та обмеження у праві керування авто.

Про це 

розповів адвокат Роман Сімутін.

За його словами, якщо військовозобов’язаний не з’явиться до ТЦК до конкретної дати на вимогу, керівник ТЦК може ініціювати затримання.

“Складання постанови за статтею 210-1 Кодексу про адміністративні правопорушення зі штрафом до 25 500 грн і обмеженням у праві керування”, – зазначає Сімутін.

Якщо місце реєстрації військовозобов’язаного збігається з надісланим поштовим повідомленням, а він не повідомив про зміну місця проживання, то повістка з відміткою про неможливість вручення з причини відсутності адресата, вважається належним чином повідомлена та не перешкоджає подальшому розгляду справи по суті.

“Тобто схема роботи буде аналогічна, і після отримання поштового повідомлення у начальника ТЦК відкривається поле, фактично розв’язуються руки для застосування всіх тих примусових заходів. І саме головне – без необхідності доведення вручення повістки особисто”, – зазначив адвокат.

Читайте також  Допоможе простий ритуал: дзеркальна дата 06.06 виконає будь-яке бажання

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело