Приготуйтеся до пекельної спеки: прогноз погоди на літо 2024 року не залишить шансу прохолоді та комфорту

Приготуйтеся до пекельної спеки: прогноз погоди на літо 2024 року не залишить шансу прохолоді та комфорту

На даний момент ми спостерігаємо 25-й цикл сонячної радіації, тому температура буде вищою за норму

Навіть якщо літо 2024 року в Україні не обіцяє бути рекордно спекотним, воно все одно може бути досить теплим. Все це завдяки нейтральній фазі між “Ель-Ніньйо” і “Ла-Нінья”, яка впливає на планету, а також активної сонячної радіації.

Експерт у галузі метеорології та кліматології, Віра Балабух, поділилася своїми думками з цього приводу.

За її словами, донедавна говорили, що це літо може стати найспекотнішим, проте зараз прогнози стали обережнішими. Незважаючи на це, воно все ж таки буде досить теплим. Це з кількома чинниками, включаючи стан океанів.

Одним з таких факторів є південне коливання в Тихому океані, також відоме як “Ель-Ніньо” та “Ла-Нінья”. Це впливає на циркуляцію атмосфери протягом тривалого періоду.

Наразі, за словами Балабух, ми переходимо у нейтральну фазу, що може призвести до невеликого зниження температури повітря.

Крім того, сонячна радіація також відіграє свою роль. На даний момент ми спостерігаємо 25 цикл сонячної радіації, а до жовтня очікується максимальна активність. Все це може призвести до того, що температура повітря влітку виявиться вищою за норму.

Таким чином, хоч літо і не обіцяє бути рекордно спекотним, але все одно слід готуватися до тепла і вживати запобіжних заходів.

Читайте також  Схвалено законопроект щодо зменшення податку на авто з Європи

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело