Зверніть увагу на купюру 100 доларів: важливе попередження для українців

Зверніть увагу на купюру 100 доларів: важливе попередження для українців

Нацбанк опублікував дані й вони свідчать, що купюра 100 доларів є найбільш підроблюваною з-поміж іноземних валют.

Водночас в НБУ констатували, що підроблення банкнот минулого року було на доволі низькому рівні. Це стало відомо у ході моніторингу вилучених з обігу купюр.

Найбільше у 2023 році підробляли долари США, якщо дивитись у розрізі банкнот іноземної валюти. Ця цифра сягнула 97%. Водночас підроблених євро виявили всього 3% від вилучених грошей.

У Нацбанку зазначили, що особливо часто підробка попадалась серед банкнот у 100 доларів. Значно менше випадків фальшування 50 доларів.

Фальшиві долари — на що звернути увагу
Найперше банкіри радять не купляти іноземну валюту, так би мовити, «з рук». Це ж саме стосується купівлі доларів через інтернет. Надійніше скористатись послугами з обміну безпосередньо у банках або ж у ліцензованих Нацбанком пунктах обміну.

Якщо вже так сталось, що є необхідність купити валюту від «міняйлів», то звертайте увагу на системи захисту банкнот. Йдеться про водяні знаки, рельєфний друк, спеціальний папір, захисні стрічки, голографічні елементи і т. д. Але також варто пам’ятати, що іноді підробки можуть бути дуже якісними й відрізнити від справжніх купюр фальшивку дуже важко.

Читайте також  Смартфони для пенсіонерів: що кажуть мобільні оператори про ініціативу Зеленського

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело