Українцям розповіли, що буде найближчим часом із курсом долара в обмінниках

Українцям розповіли, що буде найближчим часом із курсом долара в обмінниках

У зв’язку зі скасуванням фіксованого курсу долара, українські обмінники можуть вирішити підвищити вартість американської валюти. Проте експерти стверджують, що подібний стрибок курсу не має економічного обґрунтування, тому ситуація має стабілізуватися найближчим часом.

Докладніше про те, що буде найближчим часом із курсом долара в обмінниках, інформує Обозреватель.

Такі висновки робить начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лесовий зазначає, що обмінники можуть тимчасово підвищити курс долара з метою отримати більше прибутку на хвилі паніки та ажіотажу. Однак він радить громадянам не піддаватися на подібні маніпуляції й не поспішати купувати валюту, незважаючи на “магічні цифри”, які наводять обмінні пункти.

На даний момент обмінники не поспішають підвищувати курс долара. Вранці 4 жовтня курс становив у середньому 38,15 грн за долар при купівлі та 38,35 грн при продажу. Це на 5 копійок дешевше у купівлі та на 15 копійок дешевше у продажу порівняно з попереднім днем. Вранці 5 жовтня обмінники встановили курс на рівні 38/38,2 грн (купівля/продаж), що також є зниженням на 15 копійок щодо попереднього дня. У свою чергу, вранці 6 жовтня вартість долара була встановлена ​​на рівні 38,05/38,2 грн (купівля/продаж), що на 5 копійок дорожче у купівлі та відповідає курсу попереднього дня під час продажу.

Читайте також  "Долар непокоїть експертів, оприлюднено тривожний прогноз": чи може валюта невдовзі стрімко подорожчати?

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело