Електронні повістки будуть, але не для всіх: важлива заява

Електронні повістки будуть, але не для всіх: важлива заява

27 лютого на першому засіданні Комітету Верховної ради з нацбезпеки з розгляду правок до законопроєкту про мобілізацію №10449 торкнулися питання функціонування електронного кабінету та повісток.

Про це повідомив секретар Комітету з питань нацбезпеки ВРУ Роман Костенко, пише РБК-Україна.

Він зауважив, що члени профільного комітету проголосували за те, щоб реєстрація громадян в електронному кабінеті могла бути правом, але не обов’язком.

Також вирішили, що електронних повісток не повинно бути, однак буде передбачений варіант їх надсилання від Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у разі, якщо людина зареєструє собі електронний кабінет і обере саме таку форму комунікації з військкоматом.

“Обговорювали питання функціонування електронного кабінету, і комітет проголосував за те, що реєстрація в цьому кабінеті має бути правом, а не обов’язком. Також підіймалось питання щодо електронних повісток і було вирішено, що електронних повісток бути не має. Але є варіант, що вони будуть надходити тільки тим, хто зареєстрував собі електронний кабінет, бо така особа сама обрала відповідну форму комунікації з ТЦК. Крім того, обговорювали права поліції та ТЦК щодо процедури видачі подачі”, – розповів Роман Костенко.

Загалом у законопроєкті щодо мобілізації налічується 4195 поправок. З огляду на це, комітет розглядатиме їх щонайменше до кінця тижня.

 

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Законопроект про мобілізацію: коли можуть ухвалити документ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело