В Україні неможливо одружитися чи влаштуватися на роботу без військового квитка: адвокат пояснив, чи законно це

В Україні неможливо одружитися чи влаштуватися на роботу без військового квитка: адвокат пояснив, чи законно це

Одружитися чи влаштуватися на роботу в умовах військового часу стало складніше.

В Україні через повномасштабне вторгнення РФ триває загальна мобілізація. Через це у військовозобов’язаних перевіряють наявність військового квитка, без якого навіть одружитися неможливо.

Та чи законно вимагати всюди військовий квиток, пояснив адвокат Роман Сімутін.

“У мене запитують: “А чи правда, що я не можу вступити до вишу, працевлаштуватися на роботу, зареєструвати шлюб без дозволу ТЦК?”. Аж ніяк. Але медіа та соцмережі настільки перенасичені цими інфовкидами, що я вже сам починаю в це вірити”, – зазначає Роман Сімутін.

Він пояснює, що у разі вступу до вишу, працевлаштування на роботу або реєстрації шлюбу у українців дійсно можуть запитати інформацію про військовий облік. Проте ваше право – надавати їх чи ні.

“Та пам’ятайте: у вас не можуть вимагати те, що не передбачено законом. Висновки: влаштуватися на роботу до держустанови без військового квитка ви точно не зможете, хоч це і дискримінація. Але зареєструвати шлюб, провести перереєстрацію місця проживання, вступити до вишу зможете, бо такі вимоги незаконні”, – наголосив адвокат.

Він також додав, що у разі відмови українці можуть подати скаргу.

Читайте також  “Стогнала і мучилась, боялась, що вб’ють усю родину”: дівчина, яку зґвалтували поліцейські, розказала все

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело