Заробітчани в ЄС отримують зарплату вдвічі вищу, ніж в Україні: куди найчастіше їдуть

Середні зарплати за кордоном майже вдвічі більші від тих, які пропонують на аналогічних посадах в Україні. Найчастіше українці їдуть на заробітки до Польщі, Чехії, Німеччини, Литви та Латвії.

Про це повідомляє OpenDataBot із посиланням на дані Jooblе. Так, в Україні далекобійник може отримувати до 30 тис. грн, тоді як за кордоном одержуватиме до 75 тис. грн.

Роботодавці з ЄС найчастіше шукають в Україні водіїв, далекобійників, різноробочих, пакувальників і вантажників. За словами керівниці напряму з роботи з партнерами Jooble Олени Кірільєвніни, високі зарплати – це головний мотив для виїзду на заробітки.

“Роботодавці з країн Євросоюзу це розуміють, тому часто забезпечують співробітників проживанням, обідами, іноді навіть трансфером до робочого місця і спецодягом, щоб людина мала можливість привести додому більше грошей. Найчастіше перераховані блага пропонують саме кваліфікованим робітникам, щоб заохотити їх до переїзду. Некваліфіковані теж їх отримують, проте не так часто і не в такому обсязі, як професійні кадри”, – говорить Кірільєвніна.

Раніше повідомлялося, що серед українських заробітчан почастішали випадки шахрайства з боку роботодавців. Це пов’язано, зокрема, і з ростом кількості претендентів у таких країнах, як Польща, Чехія, Німеччина, Литва і Латвія.

Читайте також  Підроблені COVID-сертифікати: як українські заробітчани прориваються до Польщі

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело