Українські хакери знайшли російський слід в антиукраїнських акціях у Польщі

Завдяки роботі українських «хактівістів» «Кіберхунта» і «Українського Кіберальянсу» (UCA) волонтерам InformNapalm потрапив до рук дамп пошти одного з сірих кардиналів російської зовнішньої політики в Східній Європі. З’ясувалось, що білорус активно займався організацією антиукраїнських акцій в Польщі та інших країнах Східної Європи.

Волонтери нагадують, що в останні кілька місяців відносини України і Польщі несподівано почали псуватися: у Польщі пройшло кілька антиукраїнських акцій, деякі польські політики знову заговорили про Волинську різанину і почали вимагати від України перегляд своєї історії. У свою в чергу, в Україні хтось почав валити польські пам’ятники.
І ось піля кропіткої роботи волонтери InformNapalm опублікували переписку, яку отримали від українських «хактівістів» «Кіберхунти» і «Українського Кіберальянсу».
Вони зазначають, що громадянин Білорусі Олександр Усовський, завзятий любитель «русского мира», який неодноразово публікувався на сайті медведчуківського «Українського вибору», активно займався організацією антиукраїнських акцій в Польщі та інших країнах Східної Європи. У реалізації проектів йому допомагало офіційне прикриття – фіктивна недержавна організація «Східноєвропейська культурна ініціатива», яка була зареєстрована в столиці Словаччини в кінці 2013-го року. При цьому Усівський шукав джерела фінансування, і навіть звертався за грошима в структури ЄС.

Також Усовський співпрацював із відомим українофобом Костянтином Затуліним, а згодом – із представником польських націоналістів Dawid Berezicki (OWP, Obóz Wielkiej Polski, Табір Великої Польщі).
З наведеного хакерами листування аналітики роблять висновок, що у Східній Європі активно діють проросійські недержавні організації, які під виглядом культурних, дискусійних і аналітичних майданчиків аналізують ситуацію з метою проведення проросійських акцій.

Часто на перший погляд ці заходи не носять відверто проросійський характер. Однак, таким чином вербується і прикормлюється мережа проросійських елементів у Східній Європі.

Читайте також  “Все дуже просто”: Економіст пояснив, чому українці зараз масово переїжджають до Польщі

Починається все з нешкідливих пікетів проти дій української армії на Донбасі чи зборів допомоги Новоросії, а потім переходить в обговорення з представниками різних політичних сил антиукраїнських акцій. І несподівано по всій Польщі прокочуються антиукраїнські акції, які одночасно хтось в Україні підігріває вандалізмом польських поховань.
«Русскій мір» росіяни будуть просувати будь-яку ціну і судячи з сум, на ціні їм не залежить.

Шукайте деталі в групі Facebook


Передає -